Meningsmåling i Bulgarien, GERB største parti


Bulgariens premierminister og formand for GERB partiet Bojko Borisov : Foto: European People’s Party

Bulgarien: GERB, Boris Borisovs konservative  parti, vil fortsat være Bulgariens største parti, hvis der blev afholdt valg i Bulgarien nu. Partiet står til 37.2 pct. af stemmerne. Socialistpartiet, det førende oppositionsparti, til 34.3. Bevægelsen for Rettigheder og Friheder, også et oppositionsparti og tyrkisk orienteret, står til at få 13.1. Forenede Patrioter, en højrekoaltyion beståenede af tre partier, vil også klare spærregrænsen, får i målingen  6.1 pct.

Tallene for Bulgarien er en del af en større undersøgelse af vælgernes holdninger i alle 27 EU-lande op til Europaparlamentsvalget, gennemført af “Sofa Hansis and Atis”. Den viser i øvrigt, at den borgerlige Europæiske Folkepartigruppe (EPP) efter Europarlamentsvalget i maj vil være den største enkeltgruppe.

Sker det, har par EPP derfor gode muligheder for at få Manfred Weber, gruppens tyske formand, valgt som ny Kommissær efter Juncker. Hovedudfordreren vil formentlig være Frans Timmermans, den nuværende næstformand for Kommissionen. Ud over Europapalementsvalget skal der i 2019 afholdes lokalvalg i Bulgarien. søren.riishøj

Share This