Mange kandidater til guvernørposten i Gagausien

Gagausiens afgående guvernør Mihail Formuzal  Foto: Ota Tiefenböck

Gagausiens snart afgående guvernør Mihail Formuzal Foto: Ota Tiefenböck

Moldova: Rekordmange ønsker at blive guvernør i Moldovas autonome provins, Gagausien. Hele 10 personer har stillet op til posten, skriver Moldovas nyhedsbureau IPN.Valget foregår den 22. marts og der meldes om en valgkamp, som ifølge en af kandidaterne, Leonid Dobrov, foregår på ulige vilkår, da velhavende kandidater får mere plads og muligheder får at markedsføre deres synspunkter.

IPN peger ligeledes på, at flere udenlandske politikere er aktive i valgkampen, ved at lade sig fotografere med nogle af kandidaterne. Eksempelvis optræder kandidaten Irina Vlah på sin valgplakat fotograferet med den russiske præsident Vladimir Putin eller kandidaten Nicolae Dudoglo fotograferet tæt ved den tyrkiske præsident.

Gagausien, hvis befolkning taler et tyrkisk sprog, ligger i Moldovas sydlige del og er stærkt russisk orienteret. I februar 2014 afholdte provinsen en folkeafstemning, som viste at omkring 98 procent af Gagausiens befolkning fortrækker en tilknytning til Rusland frem for EU.

Valgets resultat kan derfor have en stor betydning for Moldovas indenrigspolitiske situation og landets tilknytning til EU. ota

Share This