Makedonien: Fem politimænd døde, 30 såret

Det makedonske flag  Foto: Dreamstime

Det makedonske flag Foto: Dreamstime

Makedonien: Fem politimænd har foreløbigt mistet livet og 30 er blevet såret i kampen mod en terroristgruppe, som holder til i byen Kumanovo i det nordlige Makedonien, skriver det makedonske nyhedsbureau MIA, som citerer landets indenrigsminister Gordan Jankuloska. SE EN VIDEO FRA KUMANOVO Kampene står fortsat på og der er foreløbigt ingen meldinger om hverken motivet eller om civile tab.

Det makedonske politi indledte ifølge de makedonske medier aktionen klokken 4:30 lørdag morgen og har meddelt, at gruppen havde planer om terroristangreb på flere statslige institutioner.

Ifølge indenrigsministeriets oplysninger er gruppen fra ”et af de nærliggende lande”. Kumanovo ligger tæt ved grænser til både Kosovo og Serbien og er befolket af både albanere og makedonere.

Episoden sker på et tidspunkt, hvor det makedonske regering er i en voldsom krise, beskyldt for korruption og ulovlige metoder.

Der har været demonstrationer mod landets regering i den makedonske hovedstad Skopje tre dage i træk.

Kritikkerne peger på, at episoden i Kumanovo kommer på et belejligt tidspunkt for regeringen, da den vil fjerne fokus fra oppositionens utilfredshes og kravet om, at regeringen går af.

“Folk kan sagtens finde ud, hvem dette scenarium gavner, siger oppositionspolitiker Zoran Zaev ifølge Balkan Insight. ota

Share This