Macron vil have Polen, Tyskland og Frankrig til at lede EU

Emmanuel Macron Foto: Official Leweb photos

Polen: Polen, Tyskland og Frankrig er de tre lande som efter Brexit skal bære “ansvaret for Europas fremtid”, sagde Frankrigs præsident Emmanuel Macron under sit to-dages besøg i Polen, skriver Euronews.

Emmanuel Macron, som under besøget i Polen blandt andet mødtes med landets premierminister Mateusz Morawiecki og præsident Andrzej Duda, udtrykte et håb om, at hans besøg bliver et startskud for et tættere samarbejde med Polen. Han betegnede sit besøg som et bevis på, “at store europæiske magter kan reaktivere en produktiv dialog, som skal gøre Europa stærkere, mere suverænt og mere forenet.”

Han udtrykte desuden et håb om, at mere intensiv dialog med EU vil være med til at gøre ende på Polens konflikt med EU angående landets retslige reformer. 

“Jeg har talt med præsident Duda med ærlighed, vi skylder hinanden som europæiske partnere om bekymring som de nuværende reformer af det retslige system er blevet til, siger Macron.

Emmanuel Macron har ellers tidligere været meget kritisk over for Polens nationalkonservative regering og kritiseret landet blandt andet for de juridiske reformer, migrantpolitik samt Polens fortsatte afhængighed af kul.¨

Emmanuel Macron mødtes under besøget i Polen med oppositionslederen Malgorzata Kidawa-Blonska samt blandt andre Gazeta Wyborczas chefredaktør Adam Michnik. ota

Share This