Lviv, byen med de mange navne

Den vestukrainske by Lviv Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine(VIDEO): Den vestukrainske by Lviv er en by med en lang og turbulent historie, som går helt tilbage til 1250, hvor byen blev grundlagt. I de efterfølgende år skiftede Lviv i flere omgange tilhørsforhold og udviklede sig ikke blot til den største by i regionen Galicien men også til et vigtigt kulturelt center mellem Kijev og Warszawa og Krakow. Lviv har i løbet af historien haft mange navne, alt efter sit tilhørsforhold.

Lwów, da byen hørte under polsk styre, Lemberg, de byen hørte ind under Østrig-Ungarn, Lvov efter at byen efter Anden Verdenskrig blev en del af Den Ukrainske Republik i Sovjetunionen.

Byen og byens indbyggere er dog sluppet ganske let fra den germanisering, der fandt sted under Østrig-Ungarn eller russificering under Sovjetunionen. Lviv er byens ukrainske navn efter at byen i 1991 blev en del af uafhængigt Ukraine. Her har byens indbyggere altid været ganske aktive i bestræbelserne om at orientere Ukraine mod Vest og var et af centrene under Orange Revolution i 2004 samt efter Kijev den vigtigste by under Maidan demonstrationerne i 2014. ota

Share This