Lukasjenko: Jeg har reddet Tsіkhаnоvskаjas liv

Lukasjenko, her under et møde med Ruslands præsident Vladimir Putin Foto: kremlin.ru

Hviderusland: Den hviderussiske præsident Alexander Lukasjenko sagde fredag, at Svjatlana Tsіkhаnоvskаja kan takke ham for at hun er i live. Tsіkhаnоvskаja, som han betegnede som “hjemmegående hustru”, har angiveligt selv bedt sikkerhedsorganerne om at blive transporteret til Litauen, skriver det hviderussiske nyhedsbureau Belta.

Lukasjenko siger, at de protesterende ønsker at have et offer. At nogen af de protesterende skulle dø. Disse offer skulle ifølge ham have været Svjatlana Tsіkhаnоvskаja. Lukasjenko siger desuden, at han gav et personligt ordre til sikkerhedsstyrkerne om at sikre personerne omkring Tsіkhаnоvskаja, omkring 50 mennesker inklusiv udenlandske journalister. Ifølge Lukasjenko har der været et forsøg på, at sætte ild til den bygning, hvor de protesterende havde deres hovedkvarter. 

“Der var et forsøg på at sætte ild til og beskylde regeringen for det, siger Lukasjenko uden at præcisere, hvem der stod bag dette forsøg.

Svjatlana Tsіkhаnоvskаja havde efterfølgende selv henvendt sig til indenrigsministeriet og bedt om at blive transporteret væk fra Hviderusland.

Svjatlana Tsіkhаnоvskаja har ifølge Lukasjenko “grædt på hans skulder” og takkede ham, også fordi han sørgede for, at hun fik 15.000 dollars med til Litauen. ota

Share This