Litauen lukker for transport af varer mellem Rusland og Kaliningrad

Kaliningrad Oblast. Grafik: Walle83 / Wikimedia Commons

Litauen/Rusland: Litauerne har lukket for jernbanetransport af varer til den russiske Kaliningrad-region. Rusland kalder det hidtil uset og ulovligt skridt. Rusland truer med gengældelse.

Ruslands udenrigsministerium har indkaldt litauiske chargé d’affaires i Moskva for at protestere og true med gengældelse, hvis begrænsningen ikke ophæves. Kaliningrad-regionen, der ligger mellem Polen og Litauen, modtager forsyninger af varer fra Rusland med jernbane gennem litauisk territorium, også gas strømmer ind via en gasrørledning gennem Litauen. Den alternative forsyningsrute går til søs.

“Denne beslutning er virkelig uden fortilfælde. Det er en krænkelse af alt og alle aftaler. Vi forstår, at dette er forbundet med den relevante EU-beslutning om at udvide sanktionerne til transport. Vi anser det også for ulovligt, siger talsmand for Kreml, Dmitrij Peskov til TASS.

Rusland kræver, at den litauiske side ophæver de foranstaltninger, der er pålagt jernbanetransit af en lang række varer til Kaliningrad-regionen, ellers forbeholder Moskva sig retten til at gengælde, meddelte det russiske udenrigsministerium. ota

Share This