Leopard 2 kampvogne på vej til Ukraine

Leopard_2A4 Foto: Texcoco

Ukraine: Tyskland forsyne Ukraine med Leopard 2 kampvogne og vil også tillade deres reeksport til Polen eller Finland, skriver Spiegel. Tyskland vil angiveligt forsyne Ukraine med mindst med 14 Leopard 2 kampvogne. Den tyske beslutning var tilsyneladende truffet efter intensive forhandlinger med de allierede, især med USA. Kansler Olaf Scholz understregede, at han ville levere kampvogne til Ukraine i samarbejde med andre allierede. Wall Street Journal rapporterede tirsdag, at USA nu overvejer levering af ​​Abrams kampvogne.

Ifølge Spiegel blev Scholz presset af De Grønne og FDP til at levere kampvogne til Ukraine. Også Polen og Finland pressede på, at Tyskland gav tilladelse til leveringen af ​​Leopard 2. Både Polen og Finland er klar til at levere kampvogne til Ukraine, men kunne ikke gøre det uden samtykke fra Tyskland, som producerer tankene.

Spørgsmålet er, om kampvogne alene vil ændre situationen på slagmarken. Ifølge Wall Street Journal, som adspurgte militæranalytikere, er dette et vigtigt politisk signal om, at den vestlige støtte til Kiev forbliver solid, men situationen på slagmarken vil ændrer sig næppe ret meget.

Rusland har længe kritiseret Vesten for at levere våben til Ukraine. De hævder, at det vil eskalerer konflikten. Men Peskov sagde i sidste uge, at selv tyske Leopard 2-kampvogne ikke kan forhindre Rusland i at nå sine krigsmål og, med hans ord, kun vil forlænge civilbefolkningens lidelser.

Ukraine håber, at Leopard 2 kampvognene vil hjælpe landets hær med at bryde gennem russiske linjer og generobre tabt territorium. ota

Share This