Legendarisk tjekkisk eventyrfilm får kyssende mænd i sin norske kopi

Tjekkiet: I tjekkiske biografer bliver i juledagene vist den norske udgave af den tjekkiske eventyrfilm fra 1973, Tre nødder for Askepot. Filmen har siden 1973 været vist over hele Europa og har især haft stor succes i Norge, hvor den traditionelt bliver vist hver år ved juletid og hvor man nu har lavet sin egen version af den. Det norske selskab som har stået for filmens produktion nåede at få lov af Václav Vorlicek, den tjekkiske filminstruktør af den originale version, inden han døde for to år siden. Den norske film kommer i biograferne i december.

Ifølge tjekkiske medier skulle filmen oprindeligt have haft to versioner, en til det norske marked, med en scene, hvor to mænd kysser hinanden og en for det internationale marked, som skulle have været uden denne scene. Udgaven uden kyssende mænd skulle bl.a. have været vist i Tjekkiet.

Den tjekkiske distributør af filmen afviste dog lørdag, at filmen havde to udgaver, og meddelte, at den bliver vist i én version, nemlig den oprindelige norske som inkluderer scenen med de kyssende mænd. 

“Vi er stolte af, at filmen, som vi har skabt og distribuerer, understøtter diversitet og instruktørens kunstneriske vision, skriver Bontonfilm og de norske filmproducenter i en fælles meddelelse. ota

Share This