Lavrov: Skripals blev ikke forgiftet med novitjok, så ville de være døde

Sergej Lavrov Foto: Foreign and Commonwealth Office

Rusland: At Julija og Sergej Skripal er i bedring er et bevis om, at de ikke er blevet forgiftet med nervestoffet A-234. Det siger Ruslands udenrigsminister Sergej Lavrov til russiske medier.

Lavrov brugte i sin udtalelse den videnskabelige kodebetegnelse for novitjok, A-234, og peger på analyser lavet af et schweizisk laboratorium for OPCW, som ifølge ham har fundet frem til at stoffet brugt ved mordforsøget var stoffet BZ og ikke novitjok. Havde det været novitjok, der er blevet brugt, ville begge Skripals være døde, siger Lavrov.

OPCW præsenterede torsdag en rapport om Skripal sagen uden at angive stoffets oprindelse og navn. Ifølge OPCW er denne meddelelse kun i en hemmelig rapport, tilgængelig kun for organisationens medlemmer, inklusiv Rusland.

Ifølge den britiske udenrigsminister Boris Johnson findes der ingen anden forklaring af Skripal sagen, end at det er Rusland, der står bag. Det afviser Sergej Lavrov som mener, at udlægningen af OPCW rapporten er blevet manipuleret af Storbritannien.

Morforsøget på Skripals foregik 4. marts i Salisbury. ota

Share This