Kurz kritiserer Vestens arrogance mod Øst- og Centraleuropa

Sebastian Kurz Foto- European People’s Party

EU: Vesteuropa opfører sig arrogant i forhold til Øst og Centraleuropa. Bruxelles burde ikke se på de øst- og centraleuropæiske lande oppefra. Det siger Østrigs tidligere, og formentlig også kommende kansler, Sebastian Kurz i et interview for Frankfurter Allgemeine Zeitung.

“Det er den vestlige arrogance, som delvis eksisterer, som styrker en følelse af mistillid i Østeuropa og som desværre hos en del af befolkningen fører til at se på østeuropæerne oppefra, siger Sebastian Kurz.

EU skal ifølge Kurz forlange at alle medlemslande overholder retsstatsprincipperne, men behandle alle med den samme respekt.

“At nogle lande i løbet af migrationskrisen forsøgte at tvinge andre til en åbendørs politik har ifølge ham blot styrket problemerne, siger han.

Ifølge Sebastian Kurz bruger EU dobbelte standarder i forhold til de vestlige og østlige lande. Eksempelvis i den seneste afvisning af at påbegynde optagelsesforhandlinger med Nordmakedonien og Albanien, som ifølge ham var en her forkert beslutning. Han gør opmærksom på, at det ikke var de øst- og centraleuropæiske lande, som ofte bliver betegnet som euroskeptiske, men derimod Frankrig samt Danmark og Holland, der har blokeret for beslutningen. ota

Share This