Krisen i Det Azovske Hav eskalerer

Google Maps

Ukraine/Rusland: Tyskland afviser ikke, at krisen i Det Azovske Hav kommer til at udløse nye sanktioner mod Rusland. 

“Der er foreløbigt ingen forhandlinger om nye sanktioner, men de kan ikke udelukkes. Efter min mening skal den slags opførsel ikke være uden konsekvenser, siger Norbert Röttgen fra CDU.

Angela Merkel har ifølge tyske medier været i kontakt med Ruslands præsident Vladimir Putin, som angiveligt giver udtryk for “alvorlig bekymring” over Ukraines beslutning om at indføre undtagelsestilstand i landet og opfordrer Tyskland til at afholde Ukraine fra “ugennemtænkte skridt”. Han betegner situationen som “grov overtrædelse af international lov” udført af ukrainske skibe.

Ukraines ambassadør i Tyskland Andrij Melnyk opfordrer EU og NATO til at yde støtte til Ukraine.

“Vi forventer at vores tyske partnere vil hjælpe os til at EU og NATO skibe bliver sendt til Sortehavet og Det Azovske Hav, så de kan hindre nye russiske provokationer, siger han til Bild.

Han opfordrer desuden til nye sanktioner mod Rusland.

USA opfordrer Petro Porosjenko og Vladimir Putin til at involvere sig direkte i konflikten og være med til at løse de opståede problemer.

Det er desuden kommet frem, at der på de ukrainske skibe, som er tilbageholdt af det russiske FSB, også var medlemmer af det ukrainske sikkerhedstjeneste SBU. Ifølge SBU er dette en almindelig praksis i løbet af de seneste fire år af Ruslands aggression mod landet. ota

Share This