Krigen i Ukraine får huslejepriserne i Warszawa til at eksplodere

Warszawa Foto: Ota Tiefenböck

Polen: Lejepriserne på lejligheder i Warszawa er steget voldsomt siden krigens udbrud i Ukraine. Antallet af udlejningslejligheder er desuden faldet, skriver Gazeta Wyborcza. De er for mange polakker voldsomme priser, som ejerne kræver for at leje studier. “Reklamer med en pris på 5.000 zloty (ca. 7500 kroner) om måneden for ca 20 kvadratmeter stor lejlighed er hverken sjældne eller de højeste,” påpeger dagbladet.

Normalt bliver såkaldte studielejligheder, små lejligheder på 20-30 kvm udlejet for 2.500 til 3.500 zloty, men andelen af ​​dyrere tilbud er stigende. Før krigen var der 818 sådanne lejligheder til leje, nu er der 320, og det har fået priserne op.

Den p.t. mest dyre studielejlighed ligger i Wola-kvarteret i et nybygget boligbyggeri, hvor udlejningsselskabet Rezuro udbyder på 25 kvadratmeter for 7.250 zloty (ca, 11.000 kroner). Prisen inkluderer alle skatter, inklusive wi-fi, men for parkering skal betale yderligere 30 zloty Per dag (ca. 45 kroner).

“På grund af krigen i Ukraine har vi nu et boom. 98 procent af vores lejligheder er udlejet. Gæster fra Ukraine, siger han, plejer at leje en lejlighed i to til seks uger, for så at lede efter noget andet. Vi skal huske på, at velhavende mennesker, også er flygtet fra Ukraine. Det sker også, at en fond betaler deres husleje, siger Adrian Szcześniak fra Rezuro til Gazeta. Der er kommet omkring 3,4 million ukrainske flygtninge til Polen. ota

Share This