Ad

Krig mellem arabiske klaner i Berlin eskalerer

Illustrationsfoto: Andreas Thum

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Efter nogle dage har politiet nu offentliggjort årsagen til skudopgøret i hovedstaden 1. juledag. Det skulle angiveligt dreje sig om en strid vedrørende spillegæld mellem rivaliserende klaner – det skriver „BZ-Berlin“.

Politiet fandt en hårdt såret person i en baggård, og et andet skudoffer måtte de fiske op af floden Spree . I alt fire personer blev kvæstet af skud, og to af dem er ifølge politiets oplysninger henholdsvis bror og nevø til to af de mest magtfulde klan-chefer i Berlin.

Episoden er blot en af flere gennem det seneste stykke tid. Der er både tale om opgør mellem rivaliserende arabiske klaner og tjetjenske bander, som er de nye aktører i Berlins underverden. I lighed med andre er banderne også ramt rent forretningsmæssigt, da bordeller og shisha-barer (vandpibebarer) er lukket ned som følge af corona-restriktionerne. Førstnævnte er en af hovedindtægtskilderne, og shisha-barerne benyttes i høj grad til hvidvask af penge og fordeling af narko og indsmuglet vandpibetobak.

Det er dog ikke altid penge, der er årsag til stridighederne. For at par uger siden måtte politiet rykke talstærkt ud til en frisørsalon, hvor 30 personer bevæbnet med knive og diverse slagvåben var gået løs på hinanden. Årsagen til kæmpeslagsmålet skulle være, at et laverestående medlem af en klan ikke havde hilst ærbødigt nok på overhovedet for en rivaliserende klan.