Kraftige eksplosioner i Transnistrien i Moldova

Transnistriens hovedstad Tiraspol Foto: Ota Tiefenböck

Moldova: Rækken af ​​eksplosioner rystede ministeriet for statssikkerhed i hovedstaden i den moldoviske separatistregion Transnistrien, meddeler udbrydderrepublikkens lokal-tv TSV. Ifølge mediet rapporterede det transdnestriske indenrigsministerium, at ukendte overfaldsmænd affyrede granatkastere mod bygningen i Tiraspol. Ingen er angiveligt kommet noget til.


TV-stationen viste billeder af bygningen med knuste vinduer og døre, en forladt granatkaster var også synlig på optagelserne.

Transnistrien bliver på det seneste omtalt i forbindelse med krigen i Ukraine. Kiev frygter, at russiske styrker forbereder sig på at bruge den ikke-anerkendte pro-russiske republik Transnistriens territorium til at foretage yderligere angreb på Ukraine.

Ruslands generalmajor Rustam Minnejev sagde i sidste uge, at på det nuværende stadium af invasionen vil russiske styrker søge kontrol over de østlige og sydlige dele af Ukraine, hvilket vil give dem mulighed for at få etableret forbindelse med Transnistrien. ota

Share This