Korruption i Kosovo pro programmet i danske biografer

Filmen Patriotic Highway kan ses i Cinemateket, Gloria og Palads Foto: Patriotic Highway

En karakterfast kvindelig dommer på sit livs opgave i Kosovo, hvor korruptionen står i vejen for landets fremtid. Se filmen Patriotic Highway på Cph:dox.

Af Ota Tiefenböck

Kosovo: Efter mere end 15 år som advokat i det internationale retssystem, står svenske Marie Tuma over for sit livs udfordring. Hun skal være dommer i den største korruptionssag i Kosovo, hvor sagen er af symbolsk betydning for det EU-styrede projekt EULEX, der skal bringe retssikkerheden tilbage til det krigshærgede land. Netop den udbredte korruption betyder, at retsforløbet også bliver et magtspil og en manøvre i diplomati. Med den tidligere minister Fatmir Limaj på anklagebænken er landets egen historie en del af sagen, og Limaj tøver ikke med at tage ufine metoder i brug for at forsvare sig. Maries arbejde er en balanceakt, som ‘Patriotic Highway’ følger som fluen på væggen i retssalen, men også under to øjne med Marie selv efter fyraften. Sagen får betydning for Kosovos vej mod en holdbar fremtid uden korruption. En karakterfast kvinde på sit livs opgave.

Filmen kan ses fredag den 22.3. klokken 16:45 i Cinemateket, tirsdag den 26.3. klokken 17:00 i Gloria og lørdag den 30.3. klokken 14:30 i Palads.

Share This