Kød med salmonella og pølse uden kød, polske fødevarer igen i fokus i Tjekkiet

Det er denne type pølse, den såkaldte kabanos, der bestod af under en gram kød Foto:Kuruni

Polen/Tjekkiet: Polske fødevarer bliver ved med at beskæftige tjekkiske kontrolmyndigheder. Tirsdag opdagede myndighederne to sendinger af polsk kyllingekød på i alt fire tons, inficeret med salmonella. Tidligere på ugen en sending pølser af mærket Pikok, solgt i Lidl, som ifølge varedeklarationen skulle bestå af 14 gram kød.

De tjekkiske myndigheders test fastslog, at der ikke var spor af kød over hovedet og at produktet derfor maksimalt kan indeholde et gram kød, som testen ikke kan spore. Producenten af den kødløse pølse er virksomheden Tarczynski fra Trzebnica i Polen.

Lidl har reageret på testresultaterne med at afbryde alt samarbejde med den polske producent.

Tjekkiske myndigheder opdager mere eller mindre hver uge polske produkter, som enten snyder med indholdet af kød, er inficeret med salmonella eller indholder forbudte stoffer.

I 2013 lancerede Netto, at supermarkedskæden vil importere flere af sine madvarer fra Polen. Forbrugerprotester fik dengang Netto til at droppe planerne. ota

Share This