Klimaaktivister klæbede sig fast hos Porsche – men det gik slet ikke efter planen

Illustrationsfoto: Pixabay

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Onsdag klæbede en gruppe klimaaktivister sig fast i Porsche-pavillionen i VW-byen Wolfsburg. Kort efter klagede de dog over manglende mad og varme og manglende mulighed for at forrette deres nødtørft – det skriver Focus Online.

Onsdag aften klæbede en gruppe forskere sig fast til gulvet. En af dem var Gianluca Grimalda fra universitetet i Kiel, som er medlem af gruppen „Scientist Rebellion“. På Twitter skrev han, at han sammen med 15 andre var på stedet. Nogle havde klæbet sig fast til gulvet, mens andre havde indledt en sultestrejke. Aktivisternes krav var indførelse af en fartgrænse på de tyske motorveje og genindførelse af togbilletten til 9 euro, som var gældende i Tyskland hen over sommeren.

Åbenbart støttede VW aktivisternes ret til at demonstrere, men nægtede at udlevere potter, så de kunne forrette deres nødtørft. Desuden havde VW skruet ned for varmen i pavillonen. De aktivister, som ikke deltog i sultestrejken,klagede endvidere over, at de ikke kunne få leveret den mad, som de ønskede, men måtte nøjes med den mad, som VW kunne stille til rådighed.

Desuden klagede Grimalda over helbredsproblemer som følge af aktionen. Først ville VW ikke lade ham blive tilset af en læge, men ændrede dog mening senere hen. Forskeren udtalte, at han var i fare for at blive ramt af blodpropper, hvorefter han fjernede tapen og lod sig indlægge på et hospital.

Fredag morgen ryddede politiet så Porsche-pavillonen. VW havde flere gange bedt aktivisterne forsvinde, hvilket de havde nægtet. VW sagde, at hensynet til  aktivisternes helbred og hensynet til besøgende i pavillonen var den primære årsag til beslutningen.  

Share This