Kinesisk hævn rammer Prag, tjekkisk stjernefodboldklub mister kinesisk finansiering

Slavia Prag i sine karakteristiske rød-hvide trøjer Foto: Кирилл Венедиктов

Tjekkiet: Prags opsigelse af venskabsbyaftalen med Bejing ser ud til at komme til at koste Tjekkiets hovedstad dyrt. Kineserne har foreløbigt opsagt turnéer af fire tjekkiske orkestre i Kina og vil nu også stoppe finansiering af Prags stjernefodboldklub Slavia Prag, som i år spiller Champions League i gruppe med FC Barcelona, Borusia Dortmund og AC Milan. Det meddelte Tjekkiets præsident Milos Zeman i TV Barrandov med henvisning til kilder i Kina, dog uden at afsløre disse kilder.

“Det var den mest succesfulde kinesisk investering i Tjekkiet, en af de få succesfulde. Jeg er ked af det, især fordi jeg har beundret Slavias fremgang og succes. Hvis hr. borgmester Hrib (Prags borgmester) ønsker at tilskrive på sin konto af politiske succeser, eller rettere sagt ikke-succeser, at en succesfuld fodboldklub fra Prag får vanskeligheder, så tænker jeg, at det kun er Sparta Prag (rivaliserende klub i Prag) der kan glæde sig over det.

Ifølge Milos Zeman har kineserne desuden planer om at nedlægge flere flyruter til/fra Prag og flytte ruterne til Kroatien.

Slavia Prag er på kinesiske hænder siden 2015, hvor kineserne reddede klubben fra konkurs. Klubben var dengang ejet af CEFC, men blev sidste år overtaget af Sinobo Group, delvis ejet af CITIC Group.

Hverken Tjekkiets regering eller Slavia Prag har foreløbigt kommenteret den nyopståede situation eller hvorvidt Prag retter ind for at undgå kinesernes vrede. ota

Share This