Kijev navngiver gader efter kollaboratører med nazisterne – Kijev afviser

Kijevs centrum Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine: Kijevs byråd besluttede tirsdag at navngive enkelte gader i Kijev efter personer, som Ukraine betragter som helte fra tiden under anden verdenskrig, men som samarbejdede med nazisterne, skriver NYT. 

Formand for det jødiske samfund i Ukraine Eduard Dolynskyj betegner personerne som kollaboratører med nazisterne og beslutningen som en barbarisk handling og manglende respekt for holocaustofrene. 

En af gaderne blive opkaldt efter Ivan Pavlenko, som var befalende for en ukrainsk politienhed som fungerede som hjælpeenhed for SS. Ifølge Dolynskyj var Pavlenko massemorder, som er ansvarlig for flere tusindes menneskers død. En anden gade skal bære navnet af maleren Nil Tjasevitj, kendt for antisemitiske karikaturer til nazistiske tidsskrifter.

“Kijev borgmester Vitalij Klitsjko burde skamme sig, siger Dolynskyj.ota

OPDATERING

Kijev Byråd dementerede fredag historien, som blev bragt af flere internationale medier, herunder New York Times. Ifølge Kijevs byråd, er gaden i Kijev ikke navngivet efter Ivan Pavlenko, men derimod Viktor Pavlenko, kommandant under første verdenskrig. Kijev byråd nævner i sin udtalelse ikke andre gader, nævnt i artiklen i New York Times, andre internationale medier og på Mr.East.

Ligeledes Eduard Dolynskyj beklager efter Kijevs dementering af historien sin fejltagelse i et opslag d. 15/11 på Facebook.

Share This