Kendt kommentator: Skal vi lade Ukraine blive ødelagt for at redde det?

Fareed Zakaria Foto: Detroit Regional Chamber

Ukraine: “Før krigen besad Rusland omkring 7% af ukrainsk territorium. Efter invasionen var det 22%, hvoraf Ukraine var i stand til at generobre en tredjedel gennem sine offensiver. De sidste tre måneder har denne situation stort set ikke ændret sig, og kun en massiv sejr kan ændre situationen. Ukraine ville være nødt til at erobre dobbelt så meget territorium som sidste år, bare for at være i samme situation, som i begyndelsen af ​​invasionen.” Sådan skriver den anerkendte kommentator Fareed Zakaria i CNN Opinion.

Ruslands præstation under invasionen var ifølge ham ikke specielt stor, men er blevet bedre, især når det handler om forsvar. Derudover har Rusland stabiliseret sin økonomi, som ifølge IMF’s forudsigelser vil klare sig bedre end økonomierne i Tyskland eller Storbritannien. Zakaria minder om, at Rusland handler frit med økonomiske giganter som Kina og Indien, men også med nabolandene Tyrkiet og Iran. “Der er en stor økonomi, hvor Vesten ikke spiller nogen rolle, og Rusland kan sejle frit i dens farvande,” advarer han. Og selvom krig og sanktioner koster, svækker det ifølge Zakaria Rusland ganske langsomt. Zakaria påpeger også, at isolation og vanskeligheder normalt ikke ændrer en stats politik, som det f.eks. kan ses i eksemplet med Iran, Cuba eller Venezuela.

”Mange tror, ​​at krigen vil ende med en total sejr til Ukraine. Det håber jeg, men jeg tvivler på det,” siger kommentatoren og påpeger, at Rusland i 2021 var mindst tre gange så folkerigt som Ukraine, havde femten gange større BNP og ti gange større forsvarsbudget. Han minder om, at russerne er vant til at lide under krig. Og selvom den russiske økonomi har det svært, er den ukrainske økonomi i frit fald. BNP er faldet med 30 %, og den ukrainske regering bruger dobbelt så meget, end den modtager. Mere end 13 millioner mennesker flygtede fra krigen, 8 millioner af dem i udlandet. Krigen finder sted på ukrainsk territorium, og deres byer bliver til ruiner, fabrikker bliver ødelagt, folk er i fattigdom. ”Hvis krigen trækker ud i årevis, er det så værd at spørge – skal vi lade Ukraine blive ødelagt for at redde det?” spørger Zakaria retorisk. ota

Share This