Ad

Kan du gætte, hvad Danmark har tilfælles med Holland, Østrig, Grækenland, Irland, Letland, Luxembourg og Malta? Tjekkisk økonom giver svaret

Illustrationsfoto: Dinkum

Tjekkiet: Det er formentlig svært at gætte sig til, hvad Danmark, Holland, Østrig, Grækenland, Irland, Letland, Luxembourg og Malta har tilfælles, spørger den tjekkiske økonom Markéta Sichtarova i en klumme i Echo24.

Sichtarova besvarer derfor straks spørgsmålet: De nævnte lande er lande uden bilproduktion-traditioner.

Og det er disse lande, fortsætter Sichtarova, der opfordrer Europa Kommissionen til at fastsætte en dato, hvor det bliver forbudt at sælge diesel- og benzinbiler.

“ Det er helt uhyrligt. Det er sandsynligvis det samme som, at Tjekkiet sammen med Slovakiet, opfordrede Europa-Kommissionen til at fastsætte datoen for, hvornår den ville forbyde fiskeri, fordi, der er faldende mængde fisk i havene. Eller af miljømæssige årsager ville presse på for et forbud mod svømning på græske strande. Det er simpelthen helt uacceptabelt, at lande, der ikke producerer en eller anden ting, lægger pres på andre lande for at ødelægge en del af deres økonomi af ideologiske grunde, skriver Sichtarova.

Mange politikere er ifølge Sichtarova desværre villige til at misbruge corona for at gennemføre deres egen ideologi. Et godt bevis for det er ifølge hende EUs redningspakke, som angiveligt er hjælp til opbygning af samfundet efter corona, men ikke er andet end en måde at påtvinge alle en overdreven grøn politik, mener Sichtarova.

” Europa afgiver desværre et felt, hvor vi traditionelt har været de bedste. Vi har længe været bagud Amerika og Asien inden for it og kunstig intelligens…….nu vil vi blive bagud i alt. Og vi har selv gjort det. På grund af en underlig ideologi skyder vi os selv i foden og fordømmer os selv til fattigdom. Vi værdsætter ikke længere, at vi engang var i top og dikterede globale begivenheder. Nu lader vi os blive kørt over af Asien og er oven i købet begejstrede for, hvor grønne vi er, slutter Sichtarova. ota