Junckers udtalelser får Ukraine til at kræve officiel forklaring fra EU

Jean Claude Juncker Foto- European People’s Party

Ukraine: “I øjeblikket har vi 60 igangværende krige i verden, 60, og ingen i Europa, hvis jeg forbigår Ukraine, som ikke er “europæisk”, forstået som EU. Min ven Hr. Porosjenko sagde for nogle dage siden: Ukraine, det er EU og det er NATO, men på nuværende tidspunt er det hverken det ene eller det andet. Jeg mener, vi er nødt til at minde os om det.”

Sådan sagde Europa Kommissionens formand Jean Claude Juncker tirsdag, og hans ord vækker bekymring i Ukraine, som har bedt EU om en officiel forklaring af Junckers ord. Junckers udtalelser diskrediterer ifølge Ukraines EU ambassadør Mykola Tochytskij Ukraine og bliver misbrugt af Rusland.

Junckers ord har onsdag dog ikke forhindret den ukrainske præsident Petro Porosjenko i at lovprise Ukraine og landets vej mod EU. Ukraine bliver ifølge ham et succesfuldt land og bliver medlem af EU.

“Vores fælles bestræbelser vil gøre Ukraine til medlem af EU, først og fremmest fordi vi tror på det, sagde Petro Porosjenko .

Petro Porosjenko henviser til Ukraines succes med at indgå samarbejdsaftale med EU samt til den visumfri ordning med EU, som Ukraine fik i juni.

“Den store ukrainske nation er på vej tilbage til sin europæiske familie, siger han. ota

Share This