Jobbik skaber spændinger i ungarsk opposition, nej tak til LGBTQ-adoptioner

Jobbik Foto- Beroesz

Af Michael Skovgaard

Ungarn: Jobbiks premierministerkandidat Péter Jakab mener, at et barn har en far og en mor, og „et barn kan ikke have tre fædre“. Det sagde han i et interview til nyhedsportalen „Telex“ med henblik på LGBTQ-adoption – det skriver „Hungary Today“.

På spørgsmålet om, hvorvidt to personer af samme køn skal have ret til adoption sagde lederen af det nationalkonservative oppositionsparti, at han har et konservativt syn på den sag, og at en rigtig familie består af en far og en mor plus børn.

Jakab blev straks kritiseret af det liberale parti Momentum. Partiets leder András Fekete-Györ svarede, at Jakabs udtalelser er sårende og skadelige, da et barn er bedre tjent med at vokse op med to kærlige forældre uanset køn, hvis alternativet er en institution eller et børnehjem.“

Uenigheden er interessant, da begge partier tilhører den samlede opposition på seks partier, som søger at vælte Orbáns parti Fidesz og Kristendemokraterne. Begge oppositionspartier har annonceret, at de vil stille med en premierministerkandidat frem mod valget i 2022, og ifølge de seneste målinger stjæler Jobbik stemmer fra Momentum.

Fekete-Györ understregede, at på trods af uenigheder vil han støtte Jakab, hvis denne skulle gå sejrrigt ud af de kommende primærvalg før det endelige valg i Ungarn i 2022.

Share This