Jean-Michel Jarre afprøver slovakisk opfindelse: AirCar (video)

Jean Michel Jarre Foto: Jakub Murat (Muri)

Slovakiet: Jean-Michel Jarre, den elektroniske musiks gudfar og innovatør, blev den første passager i verden, der lettede i AirCar-flyvebilen udviklet af slovakken Štefan Klein.

“Den teknologi, vi engang drømte om, er ved at blive en realitet,” skrev Jean-Michel Jarre på sociale netværk. Den franske musiker gennemførte to flyvninger i AirCar i den internationale lufthavn i Piešťany i det vestlige Slovakiet.

“Denne opfindelse opstod i Bratislava, Slovakiet, i hjertet af Europa. Et sted, hvor utallige revolutioner inden for kunst, kultur og teknologi fandt sted og banede vejen for moderne innovationer. Med denne følelse vil min næste Bridge From The Future-koncert finde sted i Bratislava med den særlige gæst Brian May,” sagde musikeren.

AirCar modtog sit luftdygtighedscertifikat i januar 2022 og har allerede gennemført 130 flyvetimer. Det er Štefan Kleins andet flyvende bilprojekt. I begyndelsen af ​​april solgte Kleins firma Klein Vision licensen til at fremstille bilen til den kinesiske investor Hebei Jianxin Flying Car Technology. ota

Share This