Janukovitj indvilger i ekstraordinært parlamentsmøde

Janukovitj

Foto: Dreamstime

Ukraine: Forhandlinger mellem den ukrainske præsident Viktor Janukovitj og landets opposition, repræsenteret med formand for UDAR partiet Vitalij Klitsjko, formand for Fædrelandspartiet Arsenij Jatsenjuk og formand for Svoboda partiet Oleh Tjahnybok, fører til de første resultater. Viktor Janukovitj meddeler, at det ukrainske parlament skal afholde et ekstraordinært møde, hvor parlamentet skal tage stilling til de nuværende uroligheder i landet.

“Urolighederne og volden, som vi oplever i løbet af de seneste dage, kræver en øjeblikkelig handling, siger præsident Janukovitj til det ukrainske nyhedsbureau Interfax Ukraine. Han meddeler samtidig, at han har taget kontakt til parlamentets formand Volodymyr Ribak, da parlamentet i øjeblikket holder ferie og kræver derfor en ekstraordinær indkaldelse.

Volodymyr Ribak har ifølge flere ukrainske medier allerede bekræftet det ekstraordinære møde.

“Det er nødvendigt at parlamentets flertal mødes med oppositionen og tager stilling til alle de for nyligt opståede spørgsmål, blandt andet regeringens afgang og problemerne forbundet med de love, som blev vedtaget i parlamentet for nyligt, siger Ribak til Interfax.

Mødet vil ifølge ham foregå i løbet af næste uge. Oppositionen er dog ikke tilfreds med forslaget og kræver, at både den ukrainske præsident og regering øjeblikkeligt går af, og at der bliver udskrevet nyvalg. ota

Share This