Italiens parlament lemper migrationsloven, lavere bøder til NGO`er, færre deportationer

Migranter fra Libyen ankommer til den italianske ø Lampedusa Foto: Sara Prestianni

Migrationskrisen: Det italienske parlaments nedre kammer har vedtaget en ændring af migrationsloven, der eksempelvis reducerer størrelsen af bøder til NGO redningsskibe og reducerer muligheden for udvisning af visse migranter. Hvis senatet godkender ændringsforslagene, som forventet, vil det medføre en markant lempelse af reglerne for migration, som blev vedtaget i 2018 og 2019 af den dengang indenrigsminister Matteo Salvini.

Det var Salvini, lederen af immigrationsfjendtlige parti Liga, der i sin tid gennemtrumfede bøder på op til en million euro til NGO redningsskibe, som uden tilladelse lagde til i italienske havne med migranter ombord. Den nye lov nedsætter disse bøder til 10.000 til 50.000 euro. Loven under Salvini gav desuden Italien mulighed for at konfiskere redningsskibet.

Ændringsforslaget begrænser også muligheden for at udvise udlændinge fra landet. Ifølge den nye lov kan landet ikke returnere migranter, der ville stå til umenneskelig behandling eller tortur efter deres hjemkomst. ota

Share This