Italien drukner i migranter, anklager mafia og humanitære organisationer

Illustrationsfoto Ggia / Wikimedia Commons

Migrantkrisen: Antallet af migranter ankommet til Italien stiger og Italien er ved at bukke under for presset. I går meddelte Italien, at landet overvejer at lukke de italienske havne for både medbringende migranter, men den italienske meddelelse er snarere et forsøg på at presse EU til handling, mener den italienske ekspert Mattia Toaldo, skriver The Guardian.

”Dette forslag kan kun beskrives som et tegn på panik. Italien forsøger med forslaget at presse EU. Jeg vil være meget overrasket, hvis noget lignende holder lovmæssigt. Ifølge gældende love skal man redde alle mennesker, som befinder sig på havet og er i livsnød. Hvis man lukker havnene, bliver migranterne overladt til sin egen skæbne i Middelhavet, siger han.

De italienske myndigheders arbejde bliver til en hvis grad kompliceret af de humanitære organisationers indsats i Middelhavet, som flere mener i realiteten samarbejder med menneskesmuglerne, skriver The Guardian.

Situationen bliver yderligere kompliceret af, at den sicilianske mafia angiveligt samarbejder med menneskesmuglerne, skriver Newsweek, som især peger på de nigerianske gangs Vikings og Black Axe. ota

 

Share This