Israel: Polakker fik antisemitisme med modermælken. Det slår gnister mellem Polen og Israel

Mateusz Morawiecki Foto- Kancelaria Premiera

Polen/Israel: Polen er stødt over den israelske premierminister Benjamin Netanyahu udtalelser om Polens deltagelse i holokoaust. Polens premierminister aflyste søndag aften sin deltagelse ved et planlagt møde i Israel i dag og i morgen. Mandag meddelte han, at heller ikke resten af den polske delegation vil deltage ved mødet.

“Jeg har besluttet at aflyse polens delegations deltagelse ved mødet i Israel. Udtalelser af den israelske minister er uaccaptable, siger Mateusz Morawiecki.

Morawieckis aflysning af hele den polske delegations besøg i Israel er et resultat af den israelske udenrigsminister Israel Katz`s udtalelser søndag under et interview i den israelske tv-station Reset 13. Her sagde Katz blandt andet sagde, at “polakker fik deres antisemitisme med modermælken”. Mandag tilføjede han desuden i en radiostation, at “historisk sandhed ikke kan ændres. Mange polakker kollaborerede med nazisterne og deltog i jødeudryddelserne under holocaust.”

Det blev nok for Mateusz Morawiecki.

“Polakker som har hjulpet jøder under anden verdenskrig har lidt. Vi kan ikke tillade, at nogen kan opføre sig så uacceptabelt og ødelægge vores forhold, siger Mateusz Morawiecki ifølge polske medier. ota

Share This