Ingen enighed om EU Kommissionens formand, Centraleuropa kæmper imod Timmermans

Frans Timmermans Foto- Olaf Kosinsky

EU: EU landene er ved søndagens topmøde foreløbigt ikke blevet enige om, hvem der skal blive Europa Kommissionens næste formand. Ifølge internationale medier ønsker især Tyskland, Frankrig, Spanien og Holland socialisten Frans Timmermans på posten. Det er der dog en stærk utilfredshed med i de centraleuropæiske lande V4 og Italien.

”Hr. Timmermans har i flere omgange talt negativt om vores region. Han har desuden helt andre holdninger til migration end vi har. Han er en person som ikke holder med de tidligere østbloklande, siger Tjekkiets Andrej Babis til tjekkiske medier.

Hans polske kolega Mateusz Morawiecki er enig.

”Frans Timmermans er ikke kompromisens kandidat. Han er en kandidat, som deler Europa, siger han.

Det Europæiske Folkeparti (EPP) vil ifølge den ungarske regering tage en historisk fejl, hvis det vil forsøge at fremtvinge, at Timmermans bliver formand for Kommissionen.

”I løbet af den nuværende kommission har det klart vist sig, at Timmermans er George Soros mand, siger talsmand for den ungarske regering Zoltan Kovacs.

Formand for Det Europæiske Råd Donald Tusk valgte søndag nat at afbryde forhandlingerne og har indledt en ny række samtaler med de enkelte landes ledere. ota

Share This