Hver fjerde uge bliver et polsk barn seksuelt misbrugt af en katolsk præst

Illustrationsbillede: Ota Tiefenböck

Polen: Den polske katolske kirke publicerede torsdag en opgørelse over rapporterede og beviste sager af præstestandens seksuelle misbrug af mindreårige. Opgørelsen viser, at der i perioden fra 1990 til 30 juni 2018 er blevet anmeldt 382 sager. Det svarer til, at polske katolske præster i denne periode har seksuelt misbrugt et barn hver fjerde uge.

Ifølge TVN24, som har rapporteret sagen, er de skyldige ofte ikke blevet straffet. Hovedparten af de skyldige præster er hverken blevet straffet eller smidt ud af kirken, men blot fået forbud imod at arbejde med børn eller er blevet tidligere pensioneret.

Tallene handler kun om anmeldte og beviste sager af seksuel misbrug. Tæller man sagerne, hvor seksuelt misbrug ikke er blevet bevist med, bliver antallet af sager 625. Der må desuden regnes med sager, som aldrig er blevet anmeldt. Der er derfor stor sandsynlighed for at problemet med seksuel misbrug af mindreårige i den polske katolske kirke er langt større.

Antallet af anmeldte sager af seksuel misbrug er desuden støt stigende. Eksempelvis blev der i 1990 anmeldt fem sager, mens det i 2017 var 35. ota

Share This