Hvem ejer Sherlock Holmes huset i London? Det gætter du aldrig!

Baker Street 221b Foto: Jordan 1972

Storbritannien: Hvem ejer 221b Baker Street?  Det vil flere britiske politikere gerne vide. Ifølge svaret fra den britiske agentur for bekæmpelse af kriminalitet (NCA), er huset ejet af et selskab tilhørende Kasakhstans tidligere præsident Nursultan Nazarbajevs familie, skriver The Daily Telegraph.

Ifølge avisen tilhører flere huse i Londons legendariske kvarter til anonyme selskaber registreret i udlandet, som hindrer britiske myndigheder i at finde ud af, hvem der er ejendomenes reelt ejer samt, hvor de penge, der blev brugt til købet af dem kommer fra.

Huset er angiveligt blevet købt af den kasakhiske forretningsmand Rahat Alijev. Alijev døde i 2015 og ejendommen blev overtaget af hans kone Dariga Nazarbajeva og hendes søn Nural Alijev. Darija er datter af Nursultan Nazarbajev mens Nural er hans barnebarn.

Dariga Nazarbajev har ifølge The Daily Telegraph meddelt britiske myndigheder, at Sherlock Holmes huset samt flere andre huse i London er blevet købt for egne midler. NCA er dog overbevist om, at hendes mand, afdøde Rabat Alijev, beskæftigede sig med pengevask.

NCA har over for The Daly Telegraph afvist at kommentere, hvorvidt der foregår en efterforskning af sagen og af Nazarbajev familiens besiddelser i London. ota

Share This