Hvad sker der i Ukraine – dagens opdatering for onsdag den 12. oktober

Illustrationsfoto

Af Jens Alstrup

Uzhgorod: Ikke meget nyt i dag, da jeg har været til møde og siddet på motorcyklen hele dagen. Mine to kort, som jeg bruger, er enige om, at det ikke er sket meget.

1: Dagens kampe

2: Andre nyheder

3: Multimilliardærerne som politikerne

4: Reportagerejse

1: DAGENS KAMPE

Der er ikke noget nyt om de ukrainske offensiver. Jeg antager, at de er ved at regruppere og måske venter på bedre vejr, før de fortsætter. Der tales om, at de møder stærkere modstand især i Donbas somfølge af de mange nymobiliserede, og det kan være rigtigt. Jeg tror ikke, at det på sigt vil gøre den store forskel, men hvis man kærer om sine egne soldater, kan man ikke bare forcere fremrykningen mod så mange fjendtlige soldater, uanset hvor ringe de er. Det må nødvendigvis forsinke afslutningen af krigen. Det er værd at bemærke, at det ser ud til at ukrainerne snart kontrollerer hele hovedvejen til Svatove i nord og de er tæt på byen nu.

Russerne har foretaget de vanlige angreb på de ukrainske linjer fra fra Siversk i nord og ned over Bakhmut til Avdiivka som det sydligste. De er alle slået tilbage. Noget usædvanligt, er der næsten ikke rapporteret om artilleribeskydning.

Til gengæld fortsætter den russiske beskydning med missiler af især elektricitetsinstallationer rundt omkring i Ukraine. Der har været blackouts i det meste af landet. Ikke hele dagen, men fra få til flere timer, afhængigt af, hvor hårdt ramte områderne var. Her i Uzhgorod, har man slet ikke været ramt, da man kan få el fra Slovakiet, Ungarn, Rumænien og Moldova. De fleste anser dette som en stakket frist for russerne, da de skulle nærme sig bunden af deres depoter af langtrækkende missiler. Der har også været brugt en enkelt ”kamikaze” drone.

2: ANDRE NYHEDER

Belarus har erklæret Ukraine krig. Måske skal det forstås på en anden måde. Hvad de egentligt har, er ikke nemt at definere. Diktatoren Lukashenko, har sikkert en forklaring af en slags, som da han personligt var ude ved grænsen til Litauen, for at bekæmpe sort, blonde, narko, homo, NATO soldater fra Litauen. Det er ganske vist. Hans uniform og AK47 maskinpistol kunne og kan måske stadig ses udstillet på præsidentpaladset. Derfor er Lukashenko lidt svært at finde ud. Sikkert er, at han er i ikke så lidt af en klemme, da hans sponsor og eneste grund til at han stadig er ved magten, Putin, er kommet i en gevaldig klemme. I det mindste ser det ud til, at han har beordret sin hær til at sende store dele af sit materiel til Rusland. At Rusland behøver Belarus’ dybt forældede materiel, er i sig selv en slags kapitulation.

143 lande stemte for at fordømme Ruslands annektering af de 4 regioner i Ukraine. 5 stemte imod og 35 afstod fra at stemme. Interessant er, at dermed har Marie Krarup placeret sig i en alliance med Belarus, Den Demokratiske Republik Congo, Nicaragua, Den Russiske Føderation og Syrien. Vis mig dine venner, og jeg skal sige dig, hvem du er.

3: MULTIMILLIARDÆRERNE SOM POLITIKERE

Rusland har i dag bragt Meta, selskabet der ejer Instagram og Facebook, på en liste over terrorist- og ekstremistorganisationer. På sin vis har Rusland en slags pointe, for en gangs skyld, men ikke som Putin tænker. Zuckerberg har nemlig meget tætte forbindelser til Xi Jinping i Kina.

https://www.themoscowtimes.com/2022/10/11/russia-adds-meta-to-list-of-terrorist-and-extremist-orgs-a79057

Men ellers er det jo Elon Musk, der har foreslået i dag, at det der med Taiwan, er da også noget underligt noget. De må se at få en aftale med Kina. Nu har Taiwan historisk set, kun været kontrolleret af Kina i et meget kort stykke tid, historisk set, for det hed Formosa og tilhørte for en tid Japan, og har ellers været sin egen. Men da Kuomintang tabte borgerkrigen i 1949, flygtede tilhængerne der over, og blev flertal på øen. Det var i mange år et skidt diktatur, men et, hvor jeg langt hellere ville bo, end i Fastlandskina. Siden er det blevet et demokrati, som i demokratiske rettigheder, justitsvæsen, pressefrihed osv. osv., overgår både USA og Tyskland. Det mener Musk, skal tilhøre Kina. Iaowhy86 har stærke meninger om dette, og jeg støtter ham 100%:

Hvorfor Taiwan med her? Nej, jeg vil ikke udvide mit emne, men det er ikke første gang, at Elon Musk har den slags. For ikke så mange dage siden, var han ude og forklare, at Ukraine skal opgive ”lidt land” (mange gange Danmarks areal) og efterlade millioner af ukrainere under et brutalt diktatur eller i evig eksil. Det er så skørt, at jeg vil sammenligne Elon Musk med Henry Ford. Ford, som fik ”Zions vises hemmelige protokoller” oversat til engelsk. Som drev den frådende antisemitiske avis ”Dearborn Independent”. Som byggede fabrikker i Sovjetunionen under Stalin. Som fik den højeste orden, som Det Tredje Rige nogensinde uddelte til en ikke-tysker. Musk er og Ford var, dygtige industrialister og forfærdelige mennesker. Glem heller ikke de rædselsfulde anklager Musk kom med vedrørende de thailandske børn i grotten for en del år siden, og at han flere gange er dømt for kursmanipulation. Måske han skulle holde sig at være iværksætter.

https://www.pbs.org/wgbh/americanexperience/features/henryford-antisemitism/

4: REPORTAGEREJSE

Efter en møde med organisationen ”Nationalt Korps” i Kalush, Stepan Banderas fødeby, fortsatte jeg over Karpaterne til Uzhgorod tæt på Slovakiet. En 240 km lang tur på motorcyklen ad meget smukke bjergveje, men det tog sin tid. Mere om mødet kommer senere.

Husk at I kan støtte, ved at dele mine opslag. Tusind tak til de mange som gør det allerede.

Share This