Hovedparten af polakker støtter hård behandling af migranter på grænsen

Illustrationsfoto: Youtube

Polen: Mere end halvdelen af ​​polakker sætter pris på Polens fremgangsmåde ved landets østlige grænse og støtter opførelse af ​​en grænsebarriere på mere end fem meter høj. Det viser en undersøgelse lavet af Kantar og offentliggjort af oppositionsavisen Gazeta Wyborcza.

Barrieren skal ifølge regeringen beskytte Polen mod tilstrømning af ​​migranter, der forsøger at komme ind i landet og EU fra Hviderusland. Polen og EU anklager Minsk for at fremprovokere en migrationskrise som gengældelse for EU’s sanktioner for menneskerettighedskrænkelser og undertrykkelse af oppositionen.

En fjerdedel af de adspurgte vurderer regeringens handlinger ved grænsen til Hviderusland som rigtig godt, og andre 29 procent som temmelig godt. I alt roser således 54 procent af polakkerne, flere mænd end kvinder, regeringen.

Tværtimod vurderede 19 procent af de adspurgte regeringens procedure meget dårligt, og det samme antal som ret ringe. Gruppen på 38 procent af kabinetskritikerne er domineret af kvinder og personer med en videregående uddannelse. ota

Share This