Hollandsk universitet udbyder 150 ledige stillinger, som kun kan søges af kvinder

Teknisk Universitet Eindhoven Foto: A van den Tillaart

Holland: Forbudt for mænd! Det tekniske universitet i den hollandske by Eindhoven har besluttet at iværksætte radikale løsninger som skal skabe lighed mellem mænd og kvinder. Kvindelige medarbejdere i universitetets forskningsafdeling har i mange år udgjort kun 20 procent af universitetets medarbejdere. Universitetets rektor har derfor besluttet at udbyde kommende stillinger til kun kvinder. Universitetet har angiveligt 150 ledige stillinger, som skal besættes af kvinder, skriver Die Welt.

Tilhængerne af rektorens initiativ peger på, at mænd havde alt for meget overvægt på universitetet. Modstandere mener, at akademiske stillinger skal besættes af medarbejdere med de bedste kvalifikationer uden hensynstagen til ansøgernes køn.

”Vi har allerede tidligere forsøgt at modarbejde kvindernes lave andel blandt forskere, og da vi har planer om at ansætte mange nye forskere har vi taget denne radikale beslutning, siger rektor Frank Baaijens.

Universitetet i Eindhoven får dog ikke et absolut forbud imod ansættelse af mænd. Hvis en stilling ikke bliver besat af en kvinde i et halvtår eller hvis en mand har ekseptionelle evner vil universitetet ansætte en mand. ota

Share This