Hjælp Mr.East Forlag med humanitær hjælp til Ukraine

Andrej Kurkov ved lanceringen af Den Ukrainske dagbog, her interviewet af Jens Gaardbo i TV2News Foto: Ota Tiefenböck

Af Ota Tiefenböck

Den ukrainske forfatter Andrej Kurkov har de seneste dage skrevet og fortsat skriver en del artikler om Ruslands invasion i Ukraine for en lang række europæiske og amerikanske aviser. Det er planen, at disse artikler skal udgives i en bog. Der er foreløbigt aftaler på plads med forlag i Storbritannien, Østrig og Norge, hvor sådan en bog ifølge planerne skal udkomme til efteråret. Hos Mr.East er vi som bekendt altid lidt foran alle andre (Danmark var også det første land, umiddlebart efter Ukraine, hvor Andrej Kurkovs seneste roman Grå bier udkom), og det er vi naturligvis også i det her tilfælde. Vi regner med at udgive bogen inden eller i løbet sommeren, og planen er, at alt overskud fra bogen vil gå ubeskåret til humanitær hjælp til Ukraine. Alle der er involveret i bogens tilblivelse arbejder således gratis.

Andrej sender løbende artikler til Mr.East, som i disse og de kommende dage bliver oversat til dansk. Artiklerne er skrevet hovedsageligt på engelsk, enkelte på russisk og/eller ukrainsk. Mr. East Forlag har inviteret flere personer, hovedsageligt journalister, til at deltage i projektet. Vi har oplevet en meget positiv respons, flere er allerede i gang, men vi kan naturligvis altid bruge flere gode kræfter.

Vi opfordrer derfor de af vores læsere, som har et solidt kendskab til engelsk og udtrykker sig godt skriftligt til at deltage i projektet. Det vil typisk betyde at få tilsendt en artikel til oversættelse. Sproget er engelsk, men senere får vi også brug for oversættere fra russisk og ukrainsk.

Alle der leverer en oversat artikel bliver naturligvis nævnt i bogen. Når bogen udkommer og hvis situationen tillader, er det desuden muligt, at Andrej vil komme til Danmark til lancering af bogen, deltagerne i projektet bliver naturligvis inviteret. Er du interesseret i at deltage i projektet send en mail til Mr.East ( info@mreast.dk ). Har du ikke tid eller er det skriftlige ikke lige dig, fortryd ikke, din tid kommer også. Du kan jo støtte projektet ved at købe bogen, når udkommer.

Share This