Hårde kampe i Nagorno Karabakh

Aserbajdsjanske kampvogne i Nagorno Karabakh Foto: Nicholas Babaian

Armenien/Aserbajdsjan: Konflikten i Nagorno Karabakh fortsætter og har ifølge TASS bredt sig til hele området. Ifølge Armenien Weekly er hovedstaden i enklaven, Stepanakert, omringet.

Det aserbajdsjanske militær oplyser, at kampene nu har bredt sig i hele regionen, og at “armenske tropper forsøger onsdag morgen at komme i modangreb”.

“Aserbajdsjanske enheder er gået i modangreb, vores mål er at knække fjendens modstand, tilføjer ministeriet.

Armeniens premierminister Nikol Pasinjan sagde onsdag at Armenien vil overveje at anerkende Republikken Artsakh, udråbt i Nagorno Karabakh regionen i 1991, men ikke anerkendt af andre end enklaverne Sydossetien, Abkhasien og Transdnjestr. Det vil ifølge ham være medvirkende til at samme situation som i dag ikke opstår igen om nogle år.

Pasinjan har angiveligt talt om konflikten med Ruslands præsident Vladimir Putin, men ikke diskuteret en mulig russisk deltagelse i konflikten. 

“Vi har ikke talt om Ruslands deltagelse i konflikten og indtil videre heller ikke har brug for at bruge potentialet i den russiske base 102 (russisk base i Armenien), opstår der dog behov for det, vil loven give mulighed for det, siger han.

Tyrkiets udenrigsminister Mevlüt Çavuşoglu meddeler, at Tyrkiet vil gøre, “hvad der er nødvendigt”, hvis Aserbejdsjan beder Tyrkiet om hjælp. ota

Share This