Hadprædikant i Berlin får 150.000 kroner som corona-nødhjælp

Sehitlik moske i Berlin Foto: ZUFAr

Af Michael Skovgaard

Tyskland: I lighed med andre lande har Tyskland indført hjælp til nødlidende enkeltmandsvirksomheder og kunstnere og andre selvstændige.  Dog døjer man med flere svindelsager. Det skriver flere aviser i Berlin.

Investitionsbank Berlin, som står for udbetalingerne er blevet godt og grundigt snøret af en såkaldt „honningforhandler“ ved navn Ahmad Armih. Og det viser sig at handle om en velkendt salafistisk hadprædikant.

Den 46-årige hadprædikant, som bliver overvåget af Verfassungsschutz – den tyske pendant til PET – modtager i forvejen kontanthjælp i lighed med samleveren. Alligevel har han ifølge Bild-Zeitung ansøgt om nødhjælp, og her udgav han sig for at være honningforhandler.

Politiet kom dog på sporet, og efter en ransagning konfiskerede man et større kontantbeløb og flere husholdningsapparater, som var blevet købt for „nødhjælpen“. Og manden bliver nu efterforsket for socialt bedrageri.

Hadprædikanten er dog ikke helt ukendt af myndighederne. Indtil 2018 prædikede han under navnet Ahmad Abul Barra i en moské i Wedding i Berlin, som senere blev ransaget af politiet, da man havde begrundet mistanke om terrorfinansiering.

I øvrigt er hadprædikanten ganske godt kendt af myndighederne som en fremtrædende person i det salafistiske terrormiljø, da han tidligere har hyldet og forherliget IS-kæmpere i Syrien, som havde tætte forbindelser til Al-Quaeda. Således gik manden ind for udryddelse af alle, som var „fjender af Allah“.

Blandt „gæsterne“ til hans prædikener var i øvrigt Anis Amri, som stod bag attentatet i Berlin på Bredscheidplatz i 2016, hvor 11 mennesker omkom, og 55 mennesker blev kvæstet.

Share This