Grøn borgmester i Tyskland redder ældre fra corona, men hans eget parti hader ham

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Boris Palmer er overborgmester i den sydtyske universitetsby Tübingen med 90.000 indbyggere i delstaten Baden-Württemberg. Han har gjort en særlig indsats for de ældre, som er i risikogruppen for at blive smittet med covid-19.

Det har medført, at byen ikke har smittede personer i aldersgruppen over 75 år. Tiltagene har været systematisk isolering af ældre og test af plejepersonale samt taxier for ældre til samme pris som offentlige transportmidler. Dermed har byen og overborgmesteren forhindret, at de ældre mennesker, som er i fare for at dø, bliver smittet.

Boris Palmer er en kontroversiel person og betragtes som „enfant terrible“ af den politisk korrekte venstrefløj hos De Grønne. Partiet er delt op i „fundi‘er“ og „realo‘er“ – altså venstreorienterede fundamentalister og realpolitikere.

Til sidstnævnte hører partiets nestor Winfried Kretschmann, som er ministerpræsident i den sydtyske delstat, og denne repræsenterer partiets pragmatiske højrefløj, som gerne vil indgå i et regeringssamarbejde med CDU/CSU efter valget næste år.

Boris Palmer er forhadt af De Grønnes venstrefløj, og flere medlemmer har krævet ham ekskluderet af partiet, fordi han ved flere lejligheder er gået imod fundi‘ernes politisk korrekte linie.

Senest var det en episode i Tübingen, hvor en sort afrikaner var mistænkt for en voldtægt. Nu var der kun tre mulige gerningsmænd i byen, og Palmer gik rettens vej for at få tilladelse til DNA-prøver af de tre mulige sorte afrikanere i byen, og gerningsmanden blev fældet og dømt.

Share This