Grækenland vil overflytte migranter fra øerne til fastlandet og til Tyrkiet

Indkvartering af migranter volder problemer i Grækenland, som her i byen Chios på øen af samme navn Foto: Ota Tiefenböck

Migrantkrisen: En del migranter, som p.t. befinder sig på de græske øer skal overflyttes til fastlandet. Allerede mandag har 250 migranter forladt lejren Moria på Lesbos og senest ved udgangen af oktober skal yderligere 3.000 personer overflyttes til fastlandet, skriver den græske avis Khatimerini.

Grunden til beslutningen er søndagens brand i Moria og den kritiske situation i lejren, hvor der bor omkring 12.000 mennesker, selvom at lejren er beregnet til at huse 3.000 personer.

Det er foreløbigt ikke blevet fastlagt, hvad søndagens brand, som har krævet to dødsofre og flere sårede, skyldtes, men lokale medier skriver om, at branden blev stiftet af migranterne selv i et forsøg på at gøre opmærksom på elendig forhold i lejren.

Grækenland regner ifølge den tyske avis Bild desuden med at deportere op imod 20.000 migranter til Tyrkiet. Det bliver ifølge den græske regering alle de migranter, hvis asylansøgning er blevet afvist. Det er dog umiddelbart uklart, hvad Tyrkiet vil synes om deportation af så mange personer. Det forventes desuden, at den græske deportationsplan vil blive mødt med modstand fra migranternes side med risiko for uroligheder. 

Der bor i øjeblikket 30.363 migranter på de græske øer Lesbos (14.861), Chios (3.767), Leros (1.880), Samos (5.977) og Kos (3.782). Ifølge Khatimerini har Grækenland nu bedt Frontex om yderligere hjælp i beskyttelse af den græske farvand. ota

Share This