Grækenland flytter migranter til fastlandet og vil indføre hurtigere asylbehandling

Illustrationsfoto-Mstyslav-ChernovUnframe

Migrantkrisen: Stigenede antal migranter, som hver dag ankommer til de græske øer, betyder, at Grækenland fortsætter overflytning af migranter fra de overfyldte lejre på de græske øer til fastlandet. Tirsdag ankom to skibe med i alt 850 migranter ombord til Piræus og til Eleusis, skriver den græske avis Khatimerini.

Antallet af migranter på de græske øer er stigende. I løbet af weekenden ankom 433 nye migranter fra Tyrkiet til Grækenland, og situationen i de overfyldte lejre på de græske øer, især Lesbos, Chios, Samos og Leros er efterhånden meget alvorlig. Situationen i lejrene er blevet særligt kritisk i løbet af denne sommer, hvor der igen begyndte at ankomme en jævn strøm af migranter.

Ifølge IOM (International Organisation for Migration) er der foreløbigt ankommet mere end 43.000 migranter til Grækenland i 2019. Den græske regering har udarbejdet en ny asyllov, som skal behandles i det græske parlament torsdag.

Loven, som er blevet kritiserede af flere humanitære organisationer, består blandt andet af kortere asylbehandling, flere deportationer og vil desuden begrænse migranternes bevægelsesmuligheder i Grækenland. ota 

Share This