Gorbatjov: USA og Rusland i ny koldkrig, USA`s skyld

 

Mikhail Gorbatjov  Foto: Spree Tom

Mikhail Gorbatjov Foto: Spree Tom

Rusland: Vesten og Rusland er ifølge Sovjetunionens sidste præsident, Mikhail Gorbatjov, midt i en ny koldkrig, og det er USA, der er skyld i det. Det fortæller Mikhail Gorbatjov i et interview i det amerikanske magasin Time.Problemerne mellem Vesten og Rusland er dog ifølge Gorbatjov meget dybere, end den nuværende krise i Ukraine. USA har i årene der fulgte efter Sovjetunionens opløsning forsøgt at gøre Rusland til en slags bondeland. Det har blandt andet været medvirkende til den nuværende situation, mener Mikhail Gorbatjov.

”Vores land kan ikke bare ignorere det. Det handler ikke kun om værdighed, men det er også en situation, hvor vores folk ønsker at stoppe , at Amerika skal diktere det hele, siger Mikhail Gorbatjov som i interviewet forsvarer Rusland politik.

”Jeg har lært, at man kan lytte til amerikanerne, men ikke kan stole på dem. Hvis de beslutter sig for noget, er de i stand til at vende hele verden om på hoved, for at opnå det, siger Mikhail Gorbatjov, som råder Putin til at holde ud. ota

Share This