Georgiens præsident boykotter sit lands flyselskab

Salome Zurabisjvili Foto: gipajournos

Georgien: Georgiens præsident Salome Zurabisjvili vil ikke længere bruge Georgian Airways tjenester. Årsagen er, at flyselskaberne lørdag efter fire år genoptog flyvningerne fra Tbilisi til Moskva. Ifølge præsidenten er dette uacceptabelt på et tidspunkt, hvor Rusland udfører militær aggression mod Ukraine og stadig besætter en del af georgisk territorium.

“Jeg erklærer for mig selv boykot af Georgian Airways og opfordrer dig til at slutte dig til den,” citerede den russiske hjemmeside MK.ru præsidenten fra lørdagens pressekonference. Ifølge Zurabisjvili er flyselskabets holdning uacceptabel for størstedelen af ​​den georgiske befolkning.

Flyvninger mellem Tbilisi og Moskva blev genoptaget allerede fredag, da det russiske selskab Azimuts fly landede i Georgien. Ankomsten blev ledsaget af protester i Tbilisi lufthavn. Georgian Airways startede derefter flyvninger om lørdagen med en frekvens på syv gange om ugen.

Genoprettelsen af ​​luftforbindelsen følger, efter at den russiske præsident Vladimir Putin annullerede visumordningen for georgiske statsborgere og samtidig forbuddet mod russiske flyselskabers flyvninger til Georgien, som var gældende fra 2019. Ifølge den georgiske civile luftfartsmyndighed er der intet til hinder for indførelsen af ​​direkte forbindelser, tværtimod, skyndte EU sig at kritisere , hvis himmel har været lukket for russiske fly siden invasionen af ​​Ukraine.

Situationen illustrerer Georgiens skizofrene forhold til sin store nabo, som det førte en mislykket krig med i 2008. Siden da har Moskva indirekte besat to georgiske regioner, Sydossetien og Abkhasien, som repræsenterer omkring en femtedel af Georgiens territorium. På den anden side er der mange georgiere, der bor og arbejder i Rusland, og disse hilste annulleringen af ​​visa velkommen. ota

Share This