Georgien og Moldova anmoder om EU medlemskab

Georgisk flag Foto: Frank Miller

Georgien: Efter Ukraines ansøgning om EU medlemskab, kommer nu Georgiens ansøgning. Georgien vil også være medlem af EU. Premierminister Irakli Garibasjvili underskrev den formelle ansøgning den 3. marts, og ansøgningen er blevet sendt til EU.

“Vi opfordrer EU-organerne til at gennemgå vores ansøgning og træffe beslutning om at give Georgien status som EU-kandidatland,” sagde Irakli Kobakhdize, formanden regerende Georgian Dream-parti, skriver Eurasianet.

Tiltaget kommer midt i stigende kontroverser om den georgiske regerings passive reaktion på den russiske invasion i Ukraine. Titusindvis af georgiere er hver aften samlet i Tbilisi for at udtrykke solidaritet med Ukraine og for at kræve et stærkere svar fra deres regering, som har sagt, at den ikke vil tilslutte sig internationale sanktioner mod Rusland.

Ligeledes Moldova ansøgte torsdag om at blive medlem af EU. Den officielle anmodning blev underskrevet af landets præsident Maia Sandu. Dokumentet forventes at ankomme til Bruxelles i de kommende dage, rapporterede Reuters. ota

Share This