Fronterne trukket skarpt op i Makedonien

 

Illustrationsfoto: Ota Tiefenböck

Illustrationsfoto: Ota Tiefenböck

Makedonien: Den makedonske opposition står i dag for en demonstration i landets hovedstad Skopje, hvis formål er at få den makedonske regering til at gå af. Landets premierminister Nikola Gruevski har dog på forhånd afvist, at hans regering vil resignere, skriver det makedonske nyhedsbureau MIA. SE EN VIDEODagens demonstration, som løber af stablen klokken 14 lokaltid foran regeringsbygningen i Skopje, bliver bakket op af mange ikke statslige organisationer og bevægelser.

Ifølge oppositionsleder og leder af de makedonske socialdemokrater, Zoran Zaev, bliver dagens demonstration den absolut største demonstration i Makedoniens historie.

Han siger ligeledes, at demonstrationen er civil og multietnisk, og altså uden politiske tilhørsforhold og vil blive ved, indtil regeringen går af og udskriver valg.

”Vi vil ikke tage hjem, før Gruevski resignerer, siger Zoran Zaev.

Demonstrationer i Skopje har stået på mere eller mindre dagligt siden 5. maj, dog afbrudt i to dage af landesorg på grund af de politimænd, der mistede livet i kampen mod terroristerne i Kumanovo. ota

Share This