“Frelser” Putin sender mere gas til Europa

2436291 23.05.2014 23 мая 2014. Президент России Владимир Путин Foto: Алексей Даничев/РИА Новости

Rusland: Ruslands præsident Vladimir Putin har givet ordre til at øge gasforsyningerne til Europa. Putin reagerer således på anmodninger fra Europa om at øge forsyningerne. Det statsejede selskab Gazprom begynder at forsyne Europa med mere gas formentlig efter 8. november, skriver TASS.

I Europa er energimarkedet anspændt før vinterens begyndelse. Naturgaspriserne er steget med omkring 360 procent siden begyndelsen af ​​året. Europæiske embedsmænd havde bedt Rusland om at øge forsyningerne, som altså indtil videre kun havde opfyldt eksisterende aftaler.

Russiske medier fejrer præsident Vladimir Putin som Europas frelser. Putin havde tidligere sagt, at Rusland vil levere den aftalte mængde gas til Europa. At levere mere ville være svært, sagde han tidligere. Derudover har han gentagne gange opfordret til hurtigst muligt idriftsættelse af det omstridte russisk-tyske Nord Stream 2-gasrørledningsprojekt, som nu er ved at blive godkendt af de tyske myndigheder.

Gas- og elpriserne i Europa begyndte torsdag at falde på grund af russernes udmelding og udsigten til en stigende gasforsyning fra Rusland, skriver Bloomberg. ota

Share This