Fransk Senats undersøgelse giver et chokerende resultat: Frankrig gennemsyret af radikal islam

Illustrationsfoto- Marcello Casal

Frankrig: Hele Frankrig med undtagelse af den vestlige del af landet er gennemsyret af stigende radikal islam. Det er resultatet af en undersøgelse lavet af en særlig kommission ved det franske Senat, skriver avisen Le Figaro.

En 30 personers stor kommission, grundlagt i efteråret 2019 har undersøgt situationen og interviewet videnskabsmænd, journalister, universitetsprofessorer og politikere. Hovedparten af de adspurgte ser klare beviser for, at en del af det franske samfund bliver radikaliseret i islams navn.

“Vi er nødt til at handle nu, ellers aldrig, siger senator og en af initiativtagerne til undersøgelsen, Jaqueline Eustache-Brinio til Valeur Actuelle.

Undersøgelsen viser ifølge hende, at der er store problemer i Frankrig.

“I den seneste tid er de mest fremtrædende tegn på stigende islamisme kandidatlisterne ved kommunale valg, som er svære at stoppe. Vi kender flere sager, hvor støtte på kandidatlisten er betinget af støtte til lokale moské. Det er en farlig mekanisme, da det i begyndelsen handler om samarbejde med radikal islam, som efterfølgende overtager kontrollen, siger Jaqueline Eustache-Brinio.

Undersøgelsen fastslår, at “den islamiske radikalisering i Frankrig er en realitet” og forslår 44 forskellige skridt i kampen mod islamisme. ota

Share This