Fransk kritik skaber vrede i Centraleuropa: Ingen boykot, vi ønsker bare ikke at deltage

Andrej Babis Foto: Jiri Vitek

Tjekkiet/Frankrig: ”Vi boykotter ikke noget, vi har blot besluttet os for ikke at deltage. 11 andre lande deltager heller ikke og heller ikke EU præsident Donald Tusk er med, siger Tjekkiets premierminister i reaktion på lørdagens udtalelse fra talsmand for den franske regering Benjamin Griveaux ifølge tjekkiske medier.

Benjamin Griveaux mente at Visegrad landenes ”boykot” af morgendagens mini topmøde i Bruxelles vil gøre det sværrere at opnå et resultat ved næste uges topmøde og gav udtryk for, at de fire centraleuropæiske lande skal udvise større solidaritet.

”Det er en ganske uheldig udtalelse, vi er blot blevet enige om, at deltagelsen har flere uheldige sider end heldige, siger Andrej Babis, som derudover understreger, at indkaldelsen til mini topmødet heller opfylder EU’s almindelige standarder.

Senere i dag undrer Andrej Babis sig på Twitter over Frankrigs udspil om flygtningekvoter.

“Jeg har i dag ringet med kansler Merkel om morgendagens min topmøde. Til forskel for Frankrig er hun ikke sur over, at vi ikke deltager. Mødet foregår på hendes opfordring. Fra Emmanuel Macron har jeg ikke forventet, at han vil bringe debatten et år tilbage, skriver Babis på Twitter.

Ifølge AFP ønsker de lande som deltager ved morgendagens møde at være enige om et forslag om ”en effektiv solidaritetsmekanisme”, hvis indhold blandt andet skal indeholde obligatoriske flygtningekvoter.

Det er umiddelbart ikke helt klart, hvilke lande der deltager ved mini-topmødet, men alt tyder på, at det er Tyskland, Østrig, Italien, Frankrig, Grækenland, Bulgarien, Spanien, Malta, Belgien, Danmark og Holland. ota

Opdateret med Babis udtalelse på Twitter kl. 19:44

Share This