“Forsvarerne af den frie verden” mødtes i Budapest

Viktor Orbán Foto: Elekes Andor

Ungarn: Torsdag bød Ungarns premierminister Viktor Orbán velkommen til blandt “forsvarerne af den frie verden”, som han kaldte deltagerne, på den konservative politiske aktionskonference (CPAC) i Budapest. I sin tale talte Orbán blandt andet for den tidligere amerikanske præsident Donald Trumps tilbagevenden til Det Hvide Hus. Hvis Trump var i embedet, ville der ifølge Orban ikke være krig i Ukraine. “Kom tilbage, hr. præsident, gør Amerika fantastisk igen og giv os fred,” sagde den ungarske premierminister.

Ifølge Orbán kan man lære af den nuværende georgiske premierminister Irakli Garibasjvili, hvordan det er muligt at leve i skyggen af ​​Rusland, men samtidig bevare freden og sit land. Orban udtalte desuden, at Washington og Bruxelles stadig er i hænderne på liberale, men højrefløjen kontrollerer allerede Budapest, Warszawa, Rom og Jerusalem. “Selv Wien er ikke håbløst,” tilføjede han.

“Det nødvendigt at skrive “no migration, no gender, no war” på flaget med store bogstaver. Vi har stoppet migration, vi har forbudt kønspropaganda i skolerne, og vi arbejder for fred. Det virker, vi vandt jo valg fire gange i træk. Folkets vilje, det vil sige selve demokratiet, er de progressives største svaghed. “Vi er nødt til at åbne alles øjne,” sagde Orban i sin tale.

Han bød alle “forsvarere af den frie verden” velkommen til Budapest og nævnte han specifikt den tidligere tjekkiske premierminister Andrej Babiš og den tidligere tjekkiske præsident Václav Klaus. I en henvendelse til den tidligere tjekkiske premierminister, Babiš, bemærkede han Orbán, at de kæmpede sammen på møderne i Det Europæiske Råd. “Jeg vil indrømme, at han er en større fighter end mig. Klokken fire om morgenen gjorde han stadig modstand. Hvis det ikke var for Babiš, ville vi ikke have været i stand til at forhindre, at Europa blev oversvømmet af migranter,” understregede Orbán. ota

Share This