Forbrydere blandt migranter reddet af tysk NGO kaptajn

Carola Rackete Foto: FB

Migrantkrisen: Kaptajnen af NGO skibet Sea Watch 3, Carole Rackete, kendt for sin ulovlige indsejling til den italienske ø Lampedusa, havde blandt migranterne om bord også personer som står anklaget for menneskesmugling, mord, tortur og voldtægt, skriver den sicilianske avis Grandangolo di Agrigento.

Den tyske NGO havde således bragt tre personer, til Italien, en fra Guinea og to fra Egypten, som er under anklage i de ovennævnte aktiviteter i den libyske lejr Závija. Alle tre personer er for 11 dage siden blevet anholdt i den sicilianske by Messina af italienske myndigheder.

Den italienske indenrigsminister Luciana Lamorgese har ifølge den italienske avis Il Giornale, som henviser til “pålidelige kilder”, forsøgt at historien ikke kom frem i offentligheden. Tidligere indenrigsminister Matteo Salvini har bedt om uddybende forklaring fra den nuværende italienske regering.

Talsmand for Sea Watch Ruben Neugebauer afviser over for DPA ikke informationen.

“Vi kan ikke udelukke det, men har ingen pålidelige informationer om det, siger han.

Den tyske avis Bild stiller spørgsmålstegn ved, hvad denne afsløring kommer til at betyde for tyskernes syn på Carola Rackete, som mange tyskere betragter som en helt. ota

Share This